Buradasınız: Ana Sayfa > Genel Haber, Manşet Haber > Terminal Yönetmeliği ve S Plaka servis yönetmenliğine ek madde

Genel Haber’ Kategorisi

Terminal Yönetmeliği ve S Plaka servis yönetmenliğine ek madde

20150312_32866553

tarama0001 kopya

Başkan Eyvaz, engelli vatandaşlarımızın mutluluğuna ortak oldu

DSC_9159

Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen “Temsili Askerlik Uygulaması” törenine katıldı. Engelli vatandaşların mutluluğuna ortak olan Başkan Eyvaz, buradaki programda askerliklerini tamamlayan engelli vatandaşlara temsili terhis belgesi ve hediyelerini verdi.

Törenin ardından 5. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Rafet Dalkıran’ı makamında ziyaret eden Belediye Başkanı Eyvaz, ilgi ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ederek Tuğgeneral Dalkıran’a Alaca yöresine ait hediye takdim etti.

ÇORDEF’ten Başkan Eyvaz’a ziyaret

çordef ziyaret (3)İstanbul’da faaliyet gösteren Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Cemil Yaşkabak Alaca Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ile görüşen Cemil Yaşkabak, dernek faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Ziyarete İstanbul Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Cemil Yaşkabak, Başkan Yardımcıları Şaban Canıtez, Zeynel Uzanır ve Dursun Ünlü katıldı.

3 yıllık bir federasyon olduklarını söyleyen Çorum Dernekler Federasyonu Başkanı Cemil Yaşkabak, Çorum ve ilçelerine ziyaretler gerçekleştirerek belediye başkanları ile tanıştıklarını, ayrıca ziyaretler sırasında federasyon faaliyetleri hakkında bilgiler verdiklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, başarılar diledi.çordef ziyaret (1)

Voleybol’un şampiyonu Kafkasgücü

toplu-fotografAlaca Belediyesi ve Belediyespor Kulübü tarafından organize edilen geleneksel “2016 Voleybol Turnuvası” Kafkasgücü’nün şampiyonluğu ile son buldu.

Alaca Belediyesi, kış aylarının başlamasıyla birlikte sportif aktivitelerini de sürdürmeye devam ediyor. Özellikle kış aylarında spor salonlarının doldurularak, voleybol severlerin hünerleri sergilemesi, kurumlar ve halkımız arasında spor sayesinde kaynaşmanın arttırılması için Alaca Belediyesi tarafından Voleybol turnuvası düzenlenmişti. Düzenlenen voleybol turnuvasının şampiyonu belli oldu. Geçtiğimiz Cumartesi günü oynanan final müsabakasında şampiyonluk ipini Kafkasgücü göğüsledi. Final müsabakası Askerlik Şubesi ile Kafkasgücü arasında oynandı. Maç öncesinde her iki takım sporcuları da birbirlerine çiçek ve çeşitli hediyeler vererek örnek bir davranış sergiledi. Oldukça çekişmeli geçen setlerin sonunda şampiyon 3-0’lık skorla Kafkasgücü olurken, turnuvada 3’üncülük ve 4’üncülük karşılaşmaları oynanmadı. Yarı final oynayan her iki takım da 3. olarak kabul edildi.

FİNAL BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU

Şampiyonluk müsabakasında ilk seti 25-22 skorla Kafkasgücü aldı. İkinci ve üçüncü setlerde de etkili oyununu sürdüren Kafkasgücü maçtan 3-0’lık skorla ayrılarak şampiyon oldu. Final müsabakasını Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Salih Çelik, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İlçe Jandarma Komutanı Kurtuluş Dönük, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen, MHP İlçe Başkanı Şeref Ercoşkun, STK temsilcileri, Oda Başkanları, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Aktaş, Belediyespor Kulüp Başkanı Yaşar Demiröz, Romanya’dan İş Adamı Hakan Kılıç ve çok sayıda izleyici katıldı.

SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Turnuvada başarı elde eden sporcular ödüllendirildi. Turnuvanın şampiyonu Kafkasgücü’nün kupasını Kaymakam Ramazan Kurtyemez verirken, ikinci olan Askerlik Şubesi’nin ödülünü Garnizon Komutanı Salih Çelik verdi. Turnuvada iki takım üçüncü oldu. Üçüncü olan Fatih Tur’un ödülünü Romanya’dan İş Adamı Hemşehrimiz Hakan Kılıç, diğer üçüncü olan Şehit Mehmet Kocakaya Fen Lisesi’nin ödülünü Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, hakem ödüllerini AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, CHP İlçe Başkanı İsmail Çimen, MHP İlçe Başkanı Şeref Ercoşkun ve Belediyespor Kulüp Başkanı Yaşar Demiröz verdi. Centilmenlik kupası Dumlupınarspor’a gitti. Ödülünü ise İlçe Jandarma Komutanı Kurtuluş Dönük verdi. Bu yılın başarı ödülü de Minimarket takımından genç sporcu Ahmet Taha Dursun aldı. Ödülünü Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Aktaş verdi.

Ödül töreni sonrasında Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, turnuvaya katılan tüm sporculara ve takımlara teşekkür etti.

5 bin aşure dağıtıldı

9Alaca Belediyesi Muharrem Ayı nedeniyle aşure dağıttı. Alaca Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle hazırlanan 5 bin aşureyi, bugün Cuma namazının ardından 4 farklı bölgede dağıttı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Cuma namazı çıkışı vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, vatandaşlara aşureleri ikram etti. Başkan Eyvaz’a, Kaymakam Ramazan Kurtyemez, Diriliş Başkanları Alaca Teşkilat Başkanı Ahmet Özbaş ve Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş eşlik etti.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Muharrem ayı içerisinde aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, bu geleneği devam ettirdiklerini dile getirdi. Eyvaz, dini ve milli bayramların yanı sıra aşure günü gibi günlerin de toplumsal barışı, kaynaşmayı ve dayanışmayı artıran günler olduğunun altını çizerek, “Bu tür değerler var oldukça bizler geleceğe daha umutla ve sevgiyle bakacağız. Dağıtımını yapacağımız aşurelerin ilçemizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını temenni ediyoruz. Aşure dağıtımı gibi köklü bir geleneği bizler de Alaca Belediyesi olarak yaşatıyoruz” dedi.

4 FARKLI BÖLGEDE AŞURE DAĞITIMI YAPILDI

Alaca Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle hazırladığı 5 bin paket aşureyi dört farklı bölgede oluşturulan dağıtım yerlerinde vatandaşlara sundu. Hazırlanan aşureler Cumhuriyet Meydanı, Ömer Paşa Camii, Sebilullah Camii, Yeni Camii (Şıhlar) önünde Cuma namazının ardından vatandaşlarımıza dağıtımı yapıldı.